Dillstekt sej med rökigt mos

Serverar: 2 portioner

Genom att panera den annars lite gråa sejen med dill blir både smak och utseende något helt annat - här med ett läckert och rökigt mos till. 410 kcal/portion

Ingredienser

  • 300 g mjölig potatis
  • 3/4 dl lätt crème fraiche
  • 50 g varmrökt lax i bitar
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 tsk pressad citron
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • 1 bit sejfilé, à 150 g
  • 1 knippe färsk dill, hackad
  • ½ msk smör eller olja
  • Tillbehör
  • 200 g bladspenat
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av och mosa potatisen tillsammans med crème fraiche. Vänd ner den hackade rökta fisken och strimlad salladslök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
    2. Salta och peppra fiskbitarna och vänd dem i den hackade dillen. Stek dem i smör eller olja på medelvärme, 2-3 minuter per sida.
    3. Servera genast med bladspenat och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben