Dillstuvad potatis light

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En stuvning på flytande margarin och lättmjölk - jättegod!

Ingredienser

  • 6 potatisar
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 5-7 dl lättmjölk eller mer, beroende på vilken konsistens man vill ha
  • Dill
  • Vitpeppar
  • Örtsalt
  • Vetemjöl
  • Flytande matfett – ej härdat
  • Instruktioner

    1. Skala och dela potatisen, koka den i lite buljong tills den är färdig. Smält under tiden matfettet och vispa i vetemjöl tills blandningen är fast.
    2. Tillsätt en buljongtärning. Vispa i mjölk och fortsätt att vispa under det att det kokar, tills stuvningen är så tjock som du vill ha den, späd eventuellt med mer mjölk. Tillsätt peppar, dill och örtsalt efter smak och fortsätt att röra, när du har fått den konsistens som du vill ha, så låter du stuvningen stå på svag värme.
    3. När potatisen är klar, häller du av vattnet (spara eventuellt buljongen till en soppa), låter potatisen svalna något och skär den sedan i lagom stora bitar. Tillsätt potatisen i stuvningen och blanda försiktigt. Färdigt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben