Dinkelfrallor

Serverar: 14 portioner

Lätta att baka och otroligt goda. Har du inga dinkelflingor hemma så ta havregryn istället.

Ingredienser

  • 5 dl vatten, eller mjölk
  • 5 dl dinkelflingor, havregryn
  • 50 g jäst
  • ½ dl vatten
  • 2 msk brödsirap
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 8 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Blanda dinkelflingor och vatten eller mjölk och låt stå i rumstemperatur till nästa dag.
    2. Rör ut jästen i 1/2 dl ljummet vatten och blanda det med flingorna. Tillsätt sirap, salt, olja och det mesta av mjölet.
    3. Arbeta in mjöl till en ganska lös deg. Spara lite mjöl till utbakning. Täck med handduk och låt jäsa 1 timme.
    4. Sätt ugnen på 200°. Ta upp och arbeta degen på väl mjölat bakbord. Dela degen i 2 bitar, dela varje del i 6–8 bitar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Täck med handduk och låt jäsa ytterligare 20–30 min.
    5. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    monicadanell 30 november 2008

    Hej idag har jag bakat dinkelfrallor jätte goda kommer att göra dom flera gånger tack för receptet kram / monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben