Rustikt och luftigt bröd som är ljuvligt gott med lite smör och en god ost. Förbered degen på kvällen och låt den jäsa i kylen över natten, så har du färskt bröd på morgonkvisten.
Ingredienser
10 g jäst
3½ dl vatten
2 dl fullkornsdinkel
1 dl havregryn
Ca 4 dl vetemjöl
Dekorering
Havregryn
Vetemjöl
Instruktioner
- På kvällen:
Lös upp jästen i en bunke med vattnet. Tillsätt fullkornsdinkel och havregryn. Rör om.
- Tillsätt vetemjölet och rör om till en kladdig deg. Strö vetemjöl över degen och täck den med plastfolie. Låt den jäsa över natten i kylskåpet.
- På morgonen:
Ta ut degen och forma den till en rund, stor fralla. Pensla degen med vatten och strö över havregryn och lite vetemjöl. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda brödet mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt det svalna på ett galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)