Havre- och dinkelfralla

Serverar: 1 portioner

Rustikt och luftigt bröd som är ljuvligt gott med lite smör och en god ost. Förbered degen på kvällen och låt den jäsa i kylen över natten, så har du färskt bröd på morgonkvisten.

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 3½ dl vatten
  • 2 dl fullkornsdinkel
  • 1 dl havregryn
  • Ca 4 dl vetemjöl
  • Dekorering
  • Havregryn
  • Vetemjöl
  • Instruktioner

    1. På kvällen: Lös upp jästen i en bunke med vattnet. Tillsätt fullkornsdinkel och havregryn. Rör om.
    2. Tillsätt vetemjölet och rör om till en kladdig deg. Strö vetemjöl över degen och täck den med plastfolie. Låt den jäsa över natten i kylskåpet.
    3. På morgonen: Ta ut degen och forma den till en rund, stor fralla. Pensla degen med vatten och strö över havregryn och lite vetemjöl. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
    4. Sätt ugnen på 250 grader.
    5. Grädda brödet mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt det svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben