Dinkelfrallor med keso

Serverar: 16 portioner

Dom här frallorna blir extra saftiga av keson.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 dl ljummet vatten 37°
  • 250 g keso
  • 4 msk smör och apsolja
  • 2 tsk salt
  • 2 msk brödsirap
  • 5 dl dinkel fullkornsmjöl
  • 6–7 dl vetemjöl special
  • 2 dl pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt keso, smör och apsolja, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg, ca 10 min. Låt jäsa ca 30 min.
    2. Sätt ugnen på 225°.
    3. Forma degen till en rulle. Skär den i 16 bitar. Doppa ena snittytan i pumpakärnor. Lägg dem på bakplåtspapper på plåtar. Låt jäsa ca 30 min.
    4. Grädda i mitten av ugnen 10–12 min. Låt bröden svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben