Nässelsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mättande, nyttig, billig och jättegod!

Ingredienser

  • Ca 2 l nässlor, små späda eller topparna på något äldre
  • Ca 1/2 l buljong - t.ex. grönsaks- eller höns-buljongtärning
  • 2 medelstora potatisar
  • 2 små morötter
  • 1 schalottenlök
  • 1 palsternacka
  • Litet röd chili (beroende på hur stark den är)
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Kokta ägghalvor
  • Instruktioner

    1. Skölj och koka nässlorna. Koka rotsakerna i buljongen och skär i bitar.
    2. Häll bort lite av buljongen och lägg alla ingredienserna i matberedaren och kör! Häll allt tillbaka i kastrullen. Späd mer med buljong och smaka av med kryddor man gillar. Vill man ha litet crème fraiche eller lättgrädde i, så var så god! Men det är onödigt, faktiskt.
    3. I soppan kan man ha ägghalvor, precis som i spenatsoppa. Ha gärna mina dinkelfrallor med kirskål i till soppan.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    4
    5
    5
    40 min
    4-6

    Kommentarer (1)

    svengelsk 2 mars 2009

    Bästa nässelsoppan hittills. Jag kryddade med färsk körvel.

    Relaterade Artiklar

    Ut och leta "musöron"
    Nu undrar du nog om jag blivit helt tokig. Men musöron kallas faktiskt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben