Mättande, nyttig, billig och jättegod!
Ingredienser
Ca 2 l nässlor, små späda eller topparna på något äldre
Ca 1/2 l buljong - t.ex. grönsaks- eller höns-buljongtärning
2 medelstora potatisar
2 små morötter
1 schalottenlök
1 palsternacka
Litet röd chili (beroende på hur stark den är)
1-2 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Tillbehör
Kokta ägghalvor
Instruktioner
- Skölj och koka nässlorna. Koka rotsakerna i buljongen och skär i bitar.
- Häll bort lite av buljongen och lägg alla ingredienserna i matberedaren och kör!
Häll allt tillbaka i kastrullen. Späd mer med buljong och smaka av med kryddor man gillar.
Vill man ha litet crème fraiche eller lättgrädde i, så var så god! Men det är onödigt, faktiskt.
- I soppan kan man ha ägghalvor, precis som i spenatsoppa. Ha gärna mina dinkelfrallor med kirskål i till soppan.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Ut och leta "musöron"
Nu undrar du nog om jag blivit helt tokig. Men musöron kallas faktiskt...
Bästa nässelsoppan hittills. Jag kryddade med färsk körvel.