Dinkelraggare med stekta champinjoner

Serverar: 4 portioner

En uppdaterad raggmunk med dinkelmjöl och ett grönt inslag av spenat. Laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • Raggmunkar
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 dl växtbaserad mjölk, t ex osötad sojamjölk eller havremjölk
  • 800 g fast potatis, grovt riven
  • 1 påse babyspenat, hackad, á 70 g
  • Stekta champinjoner
  • 200 g champinjoner
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk finhackad persilja
  • Servering
  • Rivna morötter
  • Lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop mjöl, salt och mjölk i en bunke. Blanda ner riven potatis och babyspenat. Klicka ut i en stekpanna och stek härligt frasiga raggmunkar.
    2. Hacka champinjonerna och stek dem i en torr stekpanna på medelhög värme tills de har släppt sin vätska. Tillsätt olja och stek så att de får en fin yta. Krydda med salt och peppar och strö över finhackad persilja.
    3. Servera raggmunkarna tillsammans med stekta champinjoner, rivna morötter och lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben