Dinkelscones

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott till en kopp te. Snabbakade och lite nyttigare med dinkelsikt.

Ingredienser

  • 4 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 50 g kylskåpskallt smör
  • 2 dl filmjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt smör och rör ihop med fingrarna eller med hjälp av en gaffel. Tillsätt filmjölken och rör snabbt ihop degen. Forma fyra sconesbullar och platta till dem lite. Grädda sconesen mitt i ugnen i 10-15 minuter. Servera något avsvalnade med marmelad och ost.
    2. Jag vill gärna tipsa om en marmelad från S.t Dalfour som är sötad med äppeljuice istället för socker. En smal hög burk som brukar finnas bland andra marmeladsorter i butiken. Finns i många goda smaker. Själv väljer jag gärna apelsinsmak till scones. Den är lite lätt bitter precis som riktig apelsinmarmelad ska vara. Gott att lägga en klick över en skiva Prästost eller annan lagrad ost. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben