Dinkelscones

Serverar: 25 portioner

Tid: 30 minuter

Snabba och lite nyttigare.

Ingredienser

  • 4 dl dinkelvetemjöl, spelt
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g smör, i bitar
  • 3 dl naturell yoghurt, mild
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjölsorterna, bakpulver och smör i matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt yoghurt och kör till en degboll.
    2. Kavla ut degen till en 2 centimeter tjock platta. Tryck ut runda scones med ett mått, 7 centimeter i diameter och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, 8– 10 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    4
    30 min
    2-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben