Dinkelscones

Serverar: 4 portioner

Ibland skickar vänner sina nya favoritrecept till mej för att de vet att jag uppskattar det. Idag vill jag dela med mej av Jennys dinkelscones med kanel och lingon; de är värda några extra minuter en helgfrukost.

Ingredienser

  • 8 dl dinkelmjöl (jag använde fullkorns-)
  • 0,5 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 100 g margarin
  • 3 dl filmjölk
  • 1 dl lingonsylt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser. Finfördela margarinet i mjölbunken och rör sedan i fil och lingon. Forma 4 kakor och grädda i mitten av ugnen 12-14 minuter.

    Liknande recept

    4
    30 min
    2-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben