Dinkelscones med hälsotwist

Serverar: 12 portioner

Sconesen är godast nygräddade! Antingen som de är med bara lite smör eller med en god kräm.

Ingredienser

  • 75 g kallt smör
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • 2 msk chiafrön
  • 2 msk sesamfrön
  • 3 msk solrosfrön
  • 2½ tsk bakpulver
  • 3/4 tsk salt
  • 3 dl gräddfil
  • Garnering
  • Solros- och sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Tärna smöret. Blanda de torra ingredienserna och nyp samman med smöret. Ta i gräddfilen (förutom lite som sparas till pensling) och blanda snabbt samman till en deg.
    3. Forma till 3 runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kryss i varje kaka. Nagga dem. Pensla med gräddfil och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

    Liknande recept

    4
    30 min
    2-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben