Dipröra med Västerbottensost

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Dipröran från Aitte museum i Jokkmokk.

Ingredienser

  • 200-300 g lagrad Västerbottensost
  • ½ dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 liten knippa gräslök
  • Salladskryddor
  • Vitlök
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Kör den lagrade osten snabbt i en matberedare, ej i för små bitar.
    2. Blanda ner grädde, crème fraiche, gräslök, salladskryddor (t.ex Knorrs) , krossad vitlök, efter smak, samt citronpeppar i lagom mängd i en skål.
    3. Lägg i ostsmulorna och rör ihop.
    4. Dipmaterial bestämmer man själv.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Blodpannkaka 23 februari 2009

    Sorry. Jag har nu redigerat mitt recept på Dipröra enl riktlinjerna. Ändringar: Inga mellanslag mellan 200-300 g. samt gr till g. Även skrivit in 2 dl Creme fraiche. ( Ny mängdförklaring ) 1 liten knippa gräslök. ( Ny mängdförklaring )

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben