Do Pyaza betyder "två lökar" och antyder att löken används på två olika sätt. En mycket delikat gryta.
Ingredienser
4 stora röda eller gula lökar
30 g ghi eller smör
2 tsk vitlök, fint hackad
2 tsk färsk ingefära, fint riven
1½ msk olja
500 g lammbog eller bringa
8 kardemummakapslar, öppnade och lätt krossade, eller ½ tsk kardemummafrön eller malen kardemumma
1½ tsk koriander, malen
1 tsk salt
½ tsk gurkmeja, malen
½-1 tsk chilipowder
1½ dl naturell yoghurt
1 tsk garam masala
2 msk färsk koriander, hackad
Gud så god! Synd att det bara finns fem stjärnor, för det är en tiopoängare! Tack Evia
Mycket gott! Kommer att lagas ett flertal gånger. Får passa på att önska dig med familj en god fortsättning.Tack för ett fint recept. Per
Håller med föregående talare, 6 stjärnor borde den här ha! Riktig höjdare!