Dragon-och senapskyckling

Serverar: 4 portioner

God kycklingrätt att laga i lergryta men även på vanligt sätt i ugn.

Ingredienser

  • 1 stor gödkyckling, 1,3-1,5 kg
  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk dijonsenap med honung
  • 1 klyfta vitlök
  • 1½ tsk torkad dragon
  • 3/4 tsk salt
  • Tillbehör
  • Ris
  • Haricot verts
  • Instruktioner

    1. Stycka kycklingen. Blanda soja, senap, pressad vitlök och dragon och häll över kycklingbitarna. Ställ kallt några timmar eller över natten. Rör om några gånger. Blötlägg lergrytan 15 min. Lägg i kycklingen med marinaden och ställ in i kall ugn på nedersta falsen. Salta. Sätt ugnen på 250 grader och stek kycklingen ca 1 1/4 tim. Ta ev av locket de sista 5 min.
    2. Du kan också steka bitarna i ugnsäker form 200-225 grader ca 25 min eller bryna dem i panna på spisen och sedan eftersteka dem 20-30 min under lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    TweetyPie 12 april 2008

    Gott och enkelt, precis som jag vill ha det!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben