Fransk senapskyckling och rotsaksgratäng med franska örter

Serverar: 4 portioner

Näring/port: 2082 kJ, 498 kcal 49 g protein 14,5 g fett 750,5 g kolhydrater 10 g fibrer

Ingredienser

  • Rotsaksgratäng
  • 3-4 potatisar, ca 400 g
  • 2 morötter, ca 200 g
  • 2 palsternackor, ca 200 g
  • 200 g kålrot
  • 1 purjolök
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1½ tsk franska örter, torkade eller ½ dl frysta
  • 1 krm peppar
  • 2 dl riven ost
  • Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 tsk fransk senap
  • Franska örter, torkade
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva alla rotsaker. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg alla rotsaker och purjolöken i en ugnssäker smord form. Blanda alla rotsaker med örter och peppar. Platta till något och häll på buljongen. Tillaga i ugnen på 225º ca 40 minuter. Strö över osten när 20 minuter återstår av tiden i ugnen. Späd med lite buljong om gratängen verkar torr.
    2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker smord form. Bred senap över filéerna. Strö över lite franska örter. Tillaga i ugnen bredvid gratängen de sista 20 minuterna.
    3. Servera med en smörgås och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben