Senapskyckling

Serverar: 4 portioner

Mamma bjöd på den här rätten på mors dag, jag vet inte om det är ett hemkok eller om hon har fått receptet nånstans ifrån, hon vill inte svara på det =) Gott var det i alla fall.

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling
  • 4 msk smält smör
  • 4 msk senap
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk brunt farin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 400 g pasta
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i 4 delar och lägg dem i ett lager i en ugnsform.
    2. Blanda smöret, senapen, citronsaften, sockret och paprikapulvret i en liten skål och krydda med salt och peppar efter smak.
    3. Pensla ovansidan (skinnsidan) av kycklingen med blandningen och stek dem i ugn, 200 grader i ca 15 minuter.
    4. Ta ut formen och vänd på kycklingdelarna. Pensla med resten av senapsblandningen. Stek i ugnen i ytterligare 15 minuter eller tills köttsaften är klar och ofärgad.
    5. Koka under tiden pastan tillsammans med olivoljan.
    6. Servera kycklingen och pastan med skysåsen över

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben