Senapskyckling på purjobädd

Serverar: 2 portioner

Nyttigt och gott! Pressad potatis är gott till.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 purjolök
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • Riven muskotnöt
  • 1.5 dl matlagningsyoghurt
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. persilja
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Bryn kycklingen och salta och peppra.
    3. Skär purjolöken i 2 cm stora bitar och koka dem mjuka i buljongen. Bred ut purjon i en smord ugnsform och lägg kycklingen ovanpå. Rör samman en sås av senapen, lite riven muskot, yoghurt och lite buljong från purjon. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över filéerna och gratinera i ugn ca 25 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben