Dragonessens - dragonvinäger

Smaksättare i alla situationer när dragonsmak behövs. Det finns färdigt att köpa, men är billigare att göra själv och man kan styra valet av vinäger. Själv är jag barnsligt förtjust i en billig vit balsamvinäger (Emiliani) som finns på Willys,

Ingredienser

  • 50 cl vit vinäger
  • 2 krukor fransk dragon
  • Instruktioner

    1. Repa av alla bladen från plantorna och försök få bort alla kvistar. Skär bladen till små fyrkanter och peta ner dem i flaskan och ställ den i ett varmt och soligt fönster. Ruska om den då och då.
    2. Efter tre veckor är nästan all arom urdragen och flaskan kan flyttas till ett mörkt ställe.
    3. Jag gillar béarnaisesås och använder denna när jag gör den. Vill man inte ha bladen kvar i vinägern, kan de silas av innan den ställs undan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben