Dragonvinäger

Folken i Transsylvanien delar fransmännens förtjusning över dragonörten och den är där favoritkryddan.

Ingredienser

  • 2-2½ hg färsk dragon
  • 3 msk vodka eller okryddat brännvin
  • 2 liter vinäger
  • Instruktioner

    1. Skölj den färska dragonen väl under rinnande vatten. Häng upp den luftigt och låt den torka.
    2. Lägg ner dragonen i en stor burk och häll på vodkan. Pressa ner bladen ordentligt så att de täcks helt av alkoholen. Låt stå 30 minuter innan vinägern hälls över.
    3. Skruva till locket ordentligt och låt vinägern stå ett par dagar innan den används.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Dagens ört - dragon
    Dragon har en stark, pepparaktig smak och italienarna kallar den roman...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben