Dragonmarinerde lammkotletter med aubergine & paprikasås

Serverar: 4 portioner

Kotletterna marineras i minst tre timmar för att få en härlig smak.

Ingredienser

  • 8 dubbla lammkotletter
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Marinad
  • 1 kruka dragon
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk olivolja
  • Aubergine
  • 2 auberginer
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Rostad mandelpotatis
  • 600 g mandelpotais
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk plockad timjan
  • Paprikasås
  • 2 dl ajvar relish
  • 2 dl creme fraiche smaksatt med tomat och Basilika
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Lägg köttet i en påse. Hacka dragonen. Skala och pressa vitlöken och lägg alla ingredienser till marinaden i en påsen. Låt gärna ligga över natten men minst 3 timmar i kylen
    2. Sätt ugnen 225 grader. Skär auberginerna i 4 bitar vadera, Snitta ytan med en kniv och lägg i en ugnsäker form. Skala och och skiva vitlöken tunt. Blanda auberginen med vitlök, olivolja, citron, salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min tills auberginen är mjuk och har fått färg.
    3. Skrubba och halvera potatisen på längden. Lägg i en ugnsäker form och blanda med resterande ingredienser. Rosta i ugnen ca 20 min tills potatisen är mjuk.
    4. Värm försiktigt ajvar relish och creme fraiche i en kastrull. Smaka av med salt.
    5. Torka köttet med hushållspapper och stek köttet gyllenbrunt i smöret ca 3 min på varje sida. Salta och peppra. Låt vila ca 5 min före servering.
    6. Fördela kött och aubergine på tallriken. Ringla över paprikasåsen och servera potatisen på ett fat bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben