Drömgod köttfärspaj

Serverar: 4 portioner

Servera en sallad till pajen.

Ingredienser

  • 150 g smör extrasaltat
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 msk vatten
  • 300 g blandfärs
  • 1 st lök
  • 50 g skinka rökt
  • 0,5 dl tomatpuré konc
  • 1 st vitlök, klyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Oregano
  • 2 dlbuljongtärning
  • 2 st äggg
  • 1 dl vspgrädde fett 40%
  • 45 g parmesanost riven
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra pajdegen, och tryck ut den i en pajform. Låt den stå kallt en liten stund. Förgrädda skalet i 225 g ca 10 min.
    2. Fräs köttfärsen i en panna med lite smör. Salta och peppra. lägg i hackad lök och strimlad skinka.
    3. Späd med buljongen och rör ner tomatpurén. Pressa ner vitlöksklyftan och krydda med oreganon. Låt det hela puttra 30-35 min.
    4. Lägg röran i det förgräddade pajskalet. Vispa äggen med grädden och rör ner parmesanosten. Häll blandningen över köttfärsröran. Grädda i 200 g 20-25 minuter.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben