Dubbel chokladmoussetårta

Serverar: 12-16 portioner

Himmelsk chokladmoussetårta med både ljus och mörk choklad som gör att man får gåshud över hela kroppen när man tar en sked. Vill man göra vit chokladmousse är det bara att byta ut till vit choklad.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • ½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk salt
  • 1 dl starkt kaffe
  • Ljus chokladmousse
  • 200 g ljus choklad
  • 2 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • Mörk chokladmousse
  • 200 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 50 g vit choklad
  • 50 g mörk choklad
  • Kakao
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en springform ca 24 cm i diameter, och mjöla ordentligt.
    2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjöl, kakao och salt och vänd ner i äggsmeten. Fyll formen med smeten och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna och dela i två tunna bottnar. Stänk kaffe på båda bottnarna.
    3. Smält den ljusa chokladen över ett vattenbad. Ta av från värmen och vispa ner ägg, ett i taget. Vispa grädden och vänd ner den i omgångar i chokladen. Gör den mörka chokladmoussen på samma sätt.
    4. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av springformen. Klipp en remsa av bakplåtspapper, ca 15 cm bred. Klä insidan av formen med remsan. Detta gör formen högre.
    5. Lägg den ena bottnen i formen. Fördela den ljusa moussen på den. Lägg försiktigt på den andra bottnen och toppa med den mörka moussen, jämna till ytan. Plasta in och låt stå i frysen i minst 5 timmar.
    6. Ta fram tårtan ca 45 minuter före servering. Smält vit och mörk choklad var för sig. Dekorera med spritsad smält choklad, kakao och färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben