Dubbeldäckade popcornpuffar ned syltkräm

Serverar: 30 portioner

Luftigt spröda popcornpuffar är enkla och roliga att baka.

Ingredienser

  • 3 - 4 dl poppade popcorn
  • 3 äggvitor
  • 3 krm vinsten eller 3/8 tsk vinäger
  • 1,25 dl strösocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • Philadelphiaost efter tycke och smak
  • Sylt efter tycke och smak
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till175 grader. Klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Lägg popcornen i en matberedare och hacka dem i 30 sekunder.
    2. Vispa äggvitor och vinsten till styvt skum. Vispa in strösocker i omgångar till en styv äggvitemassa. Vänd försiktigt ner popcornhacket, bakpulver och salt i massan.
    3. Skeda upp klickar på plåtarna och grädda i 12 - 15 minuter. Lyft över hela bakpapret med kakor till ett galler för att svalna. Ta loss puffarna när de svalnat.
    4. Rör samman philadhelphiaost och sylt efter egen smak till en kräm och sätt samman till dubbla puffar med syltkräm emellan kakorna.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben