Dubbelmarinerad fläskfilé

Tid: 1 dag

Passar jättebra med potatisgratäng och grönpepparsås.

Ingredienser

  • 800 g Fläskfilé
  • Marinad 1
  • 3 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 msk hoisin sås
  • Marinad 2
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • ½ dl vatten
  • 1 ½ dl matolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 pressad vitlöks klyfta
  • 1 dl klippt persilja
  • 2-3 msk kapris
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredieneserna till marinad 1. Lägg köttet och marinaden i en påse i 3 timmar till 1 dygn. Lägg sen köttet i en ugnsform och stek i ugn på 225 grader i 45 minuter. Låt köttet kallna, skär upp det i skivor.
    2. Blanda ingredienserna till marinad 2. Lägg i köttet och marinaden i en påse, låt ligga ca 3 timmar. Lägg upp köttet och dekorera med granatäppelkärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Annika00 1 februari 2011

    Jag bytte ut fläskfilé mot Kycklingfilé. Vilken succé denna rätt blev på min 40-års fest.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben