Två marinader, en mörk och en ljus, ger köttet färg och smak. En del av marinad 2 blir en god apelsin- och sherrydressing som serveras vid sidan om. Låt köttet kallna innan det skivas tunt. Lägg upp på serveringsfat och täck väl med plastfolie innan frysning. Tina köttet långsamt i kylen, ca 12 timmar.
Ingredienser
3 kg utskuren biff el rostbiff
Marinad 1
2 dl kinesisk soja
1 dl söt soja, ketjap manis
1 dl majsolja
1,5 msk sambal oelek
3 st vitlöksklyftor, pressade
1 st stor plastpåse
Marinad 2
6 dl apelsinsaft, pressad
2 dl torr sherry
1 dl honung
1 dl vitvinsvinäger
1,5 tsk salt
2 dl mynta, finhackad
Rödlök
6 st rödlökar, stora
125 g salladslök, i knippe
1 dl olivolja
1,5 tsk salt