Dubbelpanerad kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Hemligheten bakom denna läckra kycklingfilé ligger i dubbelpaneringen, den knapriga ytan döljer ett saftigt inre. I receptet används panko, som är ett japanskt ströbröd som ofta används till fisk och skaldjur. Det har en fluffigare och finare konsistens än vanligt ströbröd, vilket ger en yta som kan liknas vid fritering, den tar dessutom upp mindre fett än vanligt ströbröd. Panko finns i asiatiska butiker och välsorterade livsmedelsbutiker. Det går bra att använda rivet torrt bröd istället. Ströbröd fungerar också, men panera då endast en gång.

Ingredienser

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad persilja
  • ½ tsk torkad basilika
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 kycklingbröstfiléer à 150 g
  • 2 ägg
  • ½ dl mjölk
  • 4½ dl panko, japanskt ströbröd
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk salt
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, oregano, persilja, basilika och vitpeppar i en plastpåse. Lägg i kycklingfiléerna, en i taget, och skaka så att de täcks väl av mjölblandningen. Lägg över dem på ett fat.
    2. Vispa ihop ägg och mjölk i en djup tallrik. Blanda panko, gurkmeja, paprikapulver och salt i en djup tallrik, krossa pankon lätt med handen.
    3. Vänd kycklingfiléerna först i ägget, sedan i panko. Vänd i ägget igen och avsluta med panko.
    4. Hetta upp 25 g smör i en stekpanna. Stek kycklingfiléerna två minuter på varje sida. Sänk till medelvärme, tillsätt 25 g smör och stek fyra minuter på varje sida. Sänk till låg värme och stek ytterligare tio minuter, vänd filéerna då och då tills de är genomstekta.
    5. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben