Dubbla citronkakor

Serverar: 16 portioner

Småkakor med citron och saffran är oväntat gott. Den friska citronfyllningen bryter fint mot saffranet.

Ingredienser

  • ½ g kuvert saffran, 1 kuvert
  • 1 sockerbit
  • 175 g rumsvarmt smör
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ dl majsmjöl
  • Fyllning
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk pressad citron
  • 2 tsk rivet citronskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Stöt saffranet med sockerbiten i en mortel. Vispa smör, saffran, flor- och vaniljsocker pösigt med elvisp. Blanda vete- och majsmjöl och rör ner i smeten.
    3. Klicka ut smeten till ca 3 cm stora kakor på en bakpappersklädd plåt. Det ska bli 32 st. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-14 minuter. Låt svalna på plåten.
    4. Vispa ingredienserna till fyllningen med elvisp.
    5. Fördela krämen på 16 av kakorna och lägg på de andra som lock. Förvara i kylen, men ta fram kakorna en stund före servering och pudra över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben