Dumplings med räkor och pilgrimsmussla

Serverar: 18-20 portioner

Kinesiska små knyten fyllda med skaldjur. Servera som förrätt, tilltugg eller huvudrätt.

Ingredienser

  • 15-20 dumplings- eller wontonplattor, finns att köpa i sorterade matbutiker eller asiatiska
  • Fyllning
  • 125 g pilgrimsmusslor
  • 125 g rått räkkött
  • 0.25 äpple
  • ½ morot
  • 1 salladslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk ostronsås
  • 1 tsk japansk soja
  • ½ tsk rivet apelsinskal
  • 1 krm vitpeppar
  • Salt
  • Ev 1 tsk maizena
  • Servering
  • Sallad
  • Soja
  • Instruktioner

    1. Hacka pilgrimsmusslor och räkor grovt. Finhacka alla grönsaker och blanda försiktigt med räkor och musslor i en bunke till en jämn smet. Om smeten är lös och vattnig kan man tillsätt lite maizena. Låt vila i kylskåp ca 15 minuter.
    2. Lägg ut dumplings- eller wontonplattorna och lägg ca 1 msk fyllning på varje degplatta. Dutta lite lätt med vatten och försegla kanterna hörn mot hörn. Vecka kanten. Ångkoka knytena i ca 8 minuter.
    3. Servera med en god sallad och en soja att dippa i.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben