Skaldjurssoppa med räkor och pilgrimsmusslor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En supergod soppa som man absolut inte får missa!

Ingredienser

  • 400 g oskalade räkor
  • 100-200 g pilgrimsmusslor
  • 3 msk smör
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten morot
  • 2 msk klippt, färsk persilja ( fryst går också bra )
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl - gärna idealmjöl
  • 5 dl fiskbuljong, en tärning eller fiskfond
  • 2 dl vitt vin, gärna torrt
  • 2 dl grädde
  • 1/4 kryddmått cayennepennar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och spara skalen. Koka upp fiskbuljongen.
    2. Skala och finhacka lök & morot. Klipp persiljan fint. Fräs löken, moroten och persiljan i lite smör i en gryta stor nog för soppan. Låt inte grönsakerna få färg.
    3. Tillsätt tomatpurén och räkskalen. Strö över mjölet, och späd långsamt under omrörning med buljongen och vinet.
    4. Koka soppan i 8-10 min. Tillsätt grädden och smaka av med salt. Var försiktig med cayennepepparn - styrkan växer allt eftersom! Koka ytterligare några minuter, vispa i en matsked smör.
    5. Sila soppan genom en finmaskig sil. Släng bort skal och grönsaker. Smaka av igen, eventuellt salta.
    6. Ta av soppan från värmen och lägg i de skalade räkorna och pilgrimsmusslorna. Låt inte räkorna och pilgrimsmusslorna koka med, men låt dem gärna ligga några minuter i soppan så att de blir varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben