Egen Viltkrydda

Jag brukar köpa färdig kryddblandning men det går precis lika bra att göra egen. Passa på när du har färska örter att ta vara på, sen sparar vi kryddan på burk till höstens viltkött i alla former!

Ingredienser

  • 10 torkade enbär
  • 3 lagerblad
  • 3 kvistar rosmarin eller 1½ tsk torkad
  • 6 kvistar timjan eller 3 tsk torkad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 msk vitpepparkorn
  • ¼ tsk citronpeppar
  • 10 rosépepparkorn
  • Ev lite rivet citronskal
  • Några korn svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda allt med mixerstav eller mortla. Spara på burk.
    2. Efter smak kan man också tillsätta lite hetta i form av chilipulver eller liknande.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4
    3

    Kommentarer (1)

    kekke46 30 oktober 2011

    Tack för tipset, ska pröva verkar toppen att göra själv

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben