Egna varma mackor med nöt och lök

Serverar: 10 portioner

Tid: 20 minuter

Mycket goda och matiga mackor med bacon. Pga av att det är varma mackor så är doseringen valfri av allt men ganska mycket nötter pålägg.

Ingredienser

  • 265 g OLW salta nötmix (cashew, pistagenötter, jordnötter) eller bara salta cashew och pistagenötter
  • 130 g bacon
  • 1 rödlök (kan uteslutas)
  • 100 g rostad lök
  • 2 tomater
  • Färska örtkryddor provencale Findus
  • 500 g ost valfri (gärna mellanlagrad)
  • 1 tub vetekakor
  • ketchup
  • Blandpeppar (vit, svart, rose, grön)
  • Smör
  • Ev. salt
  • Instruktioner

    1. Klipp baconet i centimeterstora bitar och stek dem som behagar mest men gärna nästan knaperstekt. I flottet från baconet skivar du millimetertunna skivor av rödlök som bara får mjukna till i stekningen. Lägg allt åt sidan.
    2. Stek på ca halva påsen nötterna och snabbt på hög värme i en torr stekpanna så det bara får lite färg. Sen steker du ca lika mycket rostad lök snabbt på hög värme så det lätt mjuknar bara. Hacka ner nötterna och rostad lök i bitar på ca 3-4 mm med en stor kniv.
    3. Smöra frallorna och lägg på skivor av tomater sen skivor av rödlöken, bacon (valfri mängd). Sen smular du över med nötmixen och de färska örtkryddorna samt rostad lök och strängar av ketchup. Sen några drag med blandpeppar. Avsluta med några skivor ost eller gärna många.
    4. In med mackorna i ugnen på galler på ca 225 grader tills osten fått lite färg. Ev salta sen på mackorna.
    5. Servera gärna med pizza sallad, avokado och smaklig måltid

    Liknande recept

    2.5
    35 min
    15
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vardagsmat i lovtider
    Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben