Ekebos fruktkaka

Fruktmängden gör att den här kakan håller sig länge. Lika god och saftig.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl honung
  • 1 dl brun farin
  • 3 ägg
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk nejlikor
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 3 dl torkad frukt t ex
  • Sukat, apelsinskal, aprikoser
  • dadlar, russin ( blanda gärna flera sorter )
  • ½ dl grädde
  • Instruktioner

    Rör smör, honung och farin poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, och apelsinskal. Vispa en stund. Blanda mjöl, bakpulver och torkad frukt och rör ner i smeten. Tillsätt grädden och bred ut smeten i smord, bröad form, rymd ca 2 liter och grädda i 150-175 grader ca 1 timme.

    Liknande recept

    4
    1 h 20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben