Emils Apelsinkakor

Mina läckraste apelsinkakor.

Ingredienser

  • 7,3 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl strösocker
  • 400 g kallt smör
  • 4 msk kokos
  • 2 msk apelsinjuice
  • 2 msk apelsinmarmelad
  • 2 msk rivet apelsinskal
  • 1 msk hackat fruktkött från apelsin
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, potatismjöl, kokos och strösocker i en bunke.
    2. Tärna smöret och nyp ihop med mjölblandningen.
    3. Häll i apelsinjuicen, marmeladen, skalet och fruktköttet och arbeta ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme.
    4. Dela sedan upp degen i mindre delar, och smaksätt kakorna med dina favoriter, t ex kanel, rivet apelsinskal, sylt, hackad choklad m m.
    5. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla små bollar och platta ut dem till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 10 minuter tills de fått lite färg.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben