Emmas Chilitorsk

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Oväntad god fiskrätt som jag slängde ihop. Enkel och smidig, tid för saker runt omkring medan den står i ugnen.

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 2 ½ dl Milda Mat 4%
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk ketchup
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm ingefära
  • 1 krm peppar
  • 2 stora morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten purjolök
  • 1 dl riven ost
  • 10 nachochips
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
    2. Skala och skär morötterna i slantar och koka dem en stund i lite saltat vatten.
    3. Smörj en liten ugnsform och lägg ner torsken.
    4. Hacka purjolök och vitlök.
    5. Blanda ihop Milda Mat med chilisås och ketchup och kryddorna. Tillsätt och den hackade vitlöken.
    6. Strö över purjolök över fisken och lägg morötterna runt omkring. Häll över såsen och krossa över nachosen. Avsluta med att strö på riven ost.
    7. In i ugnen i ca 35 min.
    8. Servera med ris och en grön sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    miramamman 12 mars 2014

    vad är milda mat 4 %

    emmalona 12 mars 2014

    Det är matlagningsgrädde

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben