Emmas flädermoussetårta med dahlior

Serverar: 10 portioner

Fräsch och ljuvlig moussetårta med marängbotten.

Ingredienser

  • 1 färdig marängbotten, köpt eller hemmagjord, med måtten 24 cm i diameter
  • Flädermousse
  • 6 gelatinblad
  • 3 äggvitor
  • ½ dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vaniljyoghurt
  • 1 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • ½ citron, rivet skal
  • Garnering
  • Dahlior
  • Instruktioner

    1. Plasta en bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter, med plastfolie.
    2. Flädermousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa äggvitorna med socker, i en ren bunke som liknar en maräng. Vispa grädden mjuk i en annan bunke. Blanda ner yoghurten i grädden. Vänd ner marängsmeten.
    3. Krama ur gelatinbladen och smält dem med ½ dl fläderblomssaft i en kastrull. Ta kastrullen av plattan och tillsätt resten av saften och citronskalet. Blanda ner 1 dl av gräddsmeten i gelatinblandningen och rör om kraftigt. Tillsätt gelatinblandningen i resten av gräddsmeten.
    4. Häll smeten i formen. Plasta formen och ställ i kylen i minst 4 timmar. Tryck fast den färdiga marängbottnen överst på moussen och vänd upp den på ett tårtfat, så att marängbottnen kommer underst. Lossa kanten, lyft av bottnen och dra loss plasten. Garnera med kronblad av dahliablommorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben