Emmas lins- och rödbetssoppa

Serverar: 10 portioner

Färgstark, varm och matig. Den här lättlagade soppan gör sig lika bra till vardags som till en festkväll med vännerna.

Ingredienser

  • 2 ½ liter vatten
  • 3 dl torkade gröna linser
  • 2 lagerblad
  • 10 rödbetor
  • 10 gula lökar
  • 4 morötter
  • 4 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Servering
  • 250 g lätt crème fraiche
  • Grovt bröd
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet i en stor kastrull. Tillsätt linser och lagerblad, koka 5 minuter.
    2. Skumma eventuellt av med en slev.
    3. Skala och riv rödbetor, lök och morötter grovt, helst matberedare.
    4. Tillsätt allt det rivna samt buljong, tärningarna till kastrullen, låt koka 30 minuter. Salta och peppra.
    5. Servera med en klick crème fraiche och grovt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben