En mättande indisk kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

En god och kryddig gryta som både värmer och mättar.

Ingredienser

  • 700 g kycklinglårfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk smör
  • l gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 80 g Tikka Masala, indiskt currypasta
  • 4 kvisttomater
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 röd paprika
  • Tillbehör
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl mango chutney
  • ½ purjolök, strimlad
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i bitar, salta och peppra. Bryn dem runt om.
    2. Skala och strimla löken och finhacka vitlöken. Tillsätt dem till kycklingen tillsammans med currypastan. Skär tomaterna i tärningar och lägg ner i stekpannan. Häll på grädden och mjölk och låt koka 10 minuter. Strimla paprikan och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera i skålar och toppa med en klick matlagningsyoghurt och lite purjolök och mango chutney.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben