Enchiladas med svarta bönor och nachochips

Serverar: 4 portioner

Smakrika och supergoda!

Ingredienser

  • 5 dl tomatsås, gärna med någon smak
  • 1 förpackning svarta bönor, 380 g
  • 1 burk majskorn, ca 200 g
  • 1 grön paprika
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 8 tortillabröd, mellanstora
  • 3 dl riven ost
  • 1 dl hackad koriander
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl krossade nachochips
  • Olivolja
  • Servering
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Häll av majsen. Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar.
    3. Fräs paprika, spiskummin och paprikapulver i 2 msk olja i en stekpanna tills det får lite färg. Rör ner bönor, majs och tomatsås.
    4. Fördela bönfyllningen på tortillabröden och rulla ihop. Lägg i en smord ugnssäker form. Strö över osten. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    5. Toppa med koriander, gräddfil och nachochips. Servera gärna med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben