Engelska rabarbermuffins

Helt galet goda.

Ingredienser

  • 400 g rabarber
  • ½ msk rapsolja eller annan neutral olja
  • ½ dl strösocker
  • Till smeten
  • 75 g smör
  • 3 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl farinsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 burk vaniljkesella, 2,5 dl
  • Ev lite florsocker
  • Instruktioner

    1. Skala och skär rabarbern i små bitar. Dela tjocka stjälkar på mitten. Fräs upp bitarna i oljad stekpanna. Häll på socker och rör om försiktigt. Låt rabarbern mjukna på svag värme men inte mer än att bitarna fortfarande håller ihop.
    2. Smält smöret och låt svalna lite. Rör ihop smöret med gräddfil, ägg och farinsocker. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner till en trögflytande smet.
    3. Ställ (10, antalet får du prova dig fram till beroende hur stora du vill ha muffinsarna) bullformar (för att muffinsen bättre ska hålla formen) i muffinsplåtar. Fördela muffinssmeten i formarna, lägg en klick vaniljkesella ovanpå. Toppa med en matsked av rabarbern. Häll rabarbern i en sil så den rinner av lite om den saftat sig.
    4. Sätt in i ugnen och grädda 20–25 minuter. Låt rabarbermuffinsen svalna och pudra eventuellt över lite florsocker precis innan de ställs fram på bordet

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben