Rabarbermuffins

Serverar: 8 portioner

Om man gillar syrliga saker, är denna muffisen med rabarber, citron och pinjenötter ett nyttigare alternativ till mellanmål.

Ingredienser

  • 250 g rabarber
  • 4 msk strösocker
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 citron, rivet skal
  • 50 g pinjenötter
  • Instruktioner

    Skär rabarbern i tunna skivor. Blanda dem med sockret. Smält fettet och låt det svalna. Vispa ner mjölken och ägget. Blanda samman vetemjöl, socker, bakpulver och citronskal. Rör ner smörblandningen i mjölblandningen och blanda ihop till en smet. Fördela smeten stora muffinsformar, (ca 1 1/2 dl). Fördela rabarbern i formarna. Strö över pinjenötter. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min, 200°C.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben