Rabarbermuffins

Serverar: 12 portioner

Lite överraskande kan det kännas med basilika till muffins, men det är fantastiskt gott tillsammans med just rabarber.

Ingredienser

  • 200 g rabarber späda stjälkar
  • ½ dl florsocker
  • 100 g smör
  • 1 ¼ dl muscovado el strösocker
  • 1 ägg
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel, malen
  • Toppning
  • 100 g philadelphiaost
  • 60 g rumsvarmt smör
  • 1 kruka basilika
  • 5 jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 175 grader Skär rabrberna i bitar och blanda med florsockeret. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg och yoghurt.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och vänd ner i yoghurtsmeten. Fördela i muffinsformar, fyll dem till hälften. Fördela rabarberblandningen mitt på och grädda mitt i ugn ca 20 minuter. Låt svalna på galler.
    3. Toppning: Ta undan några basilikablad. Mixa resterande ingredienser till en ljus grön creme. Bred på de avsvalnade muffinsen. Dekorera med jordgubbsklyftor och basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben