Rabarbermuffins med ingefära

Serverar: 12-14 portioner

Muffins är alltid lika uppskattat. Dessa smakar härligt av både rabarber och ingefära. Grädda dem i muffinsbleck eller vanliga pappersformar.

Ingredienser

  • Rabarbermos
  • 3 små rabarberstjälkar, ca 200 g
  • ½ dl vatten
  • ½ dl socker
  • Muffinssmet
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g smör
  • 1½ dl mjölk
  • 3 1/4 dl vetemjöl special
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 msk mald ingefära
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Mos: Ansa och skiva rabarberstjälkarna. Koka skivorna i vatten och socker. Ta upp ungefär hälften av skivorna när de mjuknat. Häll ev av litet vätska och koka resten till mos.
    3. Smörj och bröa formarna i ett muffinsbleck, om du inte använder formar i papper. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smör och tillsätt mjölken. Häll den ljumma vätskan i äggsmeten.
    4. Blanda mjöl, bakpulver och ingefära och rör ned det i smeten. Rör också i ca ½ dl rabarbermos. Fördela muffinssmeten i formarna och stick ned avrunna kokta bitar av rabarber. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben