Enkel asiatisk kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt, snabbt och smaskigt!

Ingredienser

  • 600 gram kycklingfiléer
  • 1 dl matolja
  • 2 msk soya
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1-2 tsk ingefära
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i bitar, kuber på ungefär 2 cm och nagga bitarna lätt med en gaffel så blir dem extra möra och goda. Blanda olja, soya, pressad vitlök, sambal oelek och färsk eller torkad ingefära. Häll blandningen i en ugnssäker form tillsammans med kycklingbitarna och rör runt så att alla kycklingbitar täcks. Ställ in formen i mitten av ugnen. Efter ca 10 minuter, rör runt i formen för att lossa kycklingbitarna från varandra. Efter ytterligare 10 minuter är kycklingen klar. Servera med ris eller ugnsrostade rotfrukter och en kall sås, gärna tzatziki.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat på SJ
    Att färdas genom Sverigeland med X2000 är bekvämt och smidigt. Man får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben