Serverar: 4-6 portioner
Tid: 30 minuter
Det är en maträtt som man kan slänga in i ugnen när inte tiden eller orken finns. Det tar ca 10 min för att förbereda den, sedan "sköter den sig själv" i ugnen.
Potatis - möjligheternas rotfrukt
Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...
Enkelt och gott. Jag blev inspirerad och gjorde en variant: Jag la två torskblock i en form, saltade, pepprade och klämde 1/2 citron över fisken. Satte in formen i 175 gr ugn 15 min. Under tiden kokte jag 3 dl grädde med en fiskbuljongtärning. Hällde på det efter 15 min och strödde på riven västerbottenost. In i ugnen ytterligare 15 min. Under tiden rev jag 500g morötter grovt och förvällde dom. Det blev som färggrannt "ris" till fisken. Alla i familjen (två vuxna och 2 tonåringar) tyckte det var jättegott.