Enkel kyckling i ugn

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Ett enkelt recept på en mycket god kycklingrätt som gör vardagen festlig eller festen lättsam.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • Salt
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 dl crème fraiche eller turkisk yoghurt
  • 1-2 påsar pulversoppa fransk löksoppa, svampsoppa eller valfri)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg dem (ostekta) i en ugnsäker form. Salta .
    2. Blanda samman grädde med crème fraiche. Rör ner 'sopp-pulvret' i denna smet och häll detta över kycklingen. Grädda i ugnen en timme.
    3. Serveras med ris eller kokt potatis och en färsk sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Digital termometer för perfekt resultat
    För att få kött, fågel och fisk tillagat exakt som man önskar är de...

    Härliga, enkla sommarrätter!
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben