Enkel och god lasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Enkel att göra!

Ingredienser

  • Lasagneplattor
  • 500 g köttfärs
  • 1 hackad lök
  • 2 burkar krossad tomat (400g)
  • 2 buljong tärningar
  • ½ basilika (kan uteslutas)
  • Chilipeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Vit sås
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk Smör
  • 5 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Stek färs och hackad lök. När det är färdigt tillsätter du burktomaterna, buljong, kryddor .Låt puttra 10-15 min.
    2. Sås: Smält lite smör, vispa i mjölet. När det är klump fri tillsätter du mjölken. Salta och peppra. Låt koka upp under omrörning med en visp.
    3. Häll hälften av såsen (2,5 dl) i en ugnsform. Lägg plattor på (ej dubbelt), häll sedan 1/3 av färsen, sedan plattor på, sedan färs, sedan plattor och sista färsen på. Nu häller du på såsen. Sedan river jag på osten istället för i såsen. Låt vara i ugnen 200 grader ca 30 min till den fått fin färg.
    4. När den är klar så låt den helst stå en 15 min ute så den får "sätta" sig lite.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9
    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Pasta-basta
    Pastan har en tusenårig historia och det första fyndet gjordes i en et...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben