Enkel att göra!
Ingredienser
Lasagneplattor
500 g köttfärs
1 hackad lök
2 burkar krossad tomat (400g)
2 buljong tärningar
½ basilika (kan uteslutas)
Chilipeppar
Salt
Peppar
Vit sås
2 msk mjöl
2 msk Smör
5 dl mjölk
Salt
Peppar
Riven ost
Instruktioner
- Stek färs och hackad lök. När det är färdigt tillsätter du burktomaterna, buljong, kryddor .Låt puttra 10-15 min.
- Sås: Smält lite smör, vispa i mjölet. När det är klump fri tillsätter du mjölken. Salta och peppra. Låt koka upp under omrörning med en visp.
- Häll hälften av såsen (2,5 dl) i en ugnsform. Lägg plattor på (ej dubbelt), häll sedan 1/3 av färsen, sedan plattor på, sedan färs, sedan plattor och sista färsen på. Nu häller du på såsen. Sedan river jag på osten istället för i såsen.
Låt vara i ugnen 200 grader ca 30 min till den fått fin färg.
- När den är klar så låt den helst stå en 15 min ute så den får "sätta" sig lite.
- Smaklig måltid!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...
Vegetarisk lasagne
Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...
Pasta-basta
Pastan har en tusenårig historia och det första fyndet gjordes i en et...