En väldigt enkel, nyttig och mycket god lasagne. Perfekt studentmat!
Ingredienser
1 burk champinjoner
1 aubergine
1 burk krossade tomater
2 msk örtkryddor
salt
peppar
8 - 9 lasagneplattor
500 g keso
riven ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Skiva champinjonerna och hacka auberginenen i centimeterstora bitar. Blanda ihop champinjonerna, auberginen och tomaterna i en kastrull. Koka på svag värme i 5 minuter. Rör ner örtkryddorna och smaka av med salt och peppar. Varva grönsaker med keso och lasagneplattor. Börja och avsluta med grönsakerna. Avsluta med att strö över den rivna osten. Tillaga i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Servera med sallad.
- Tips! Auberginen och champinjonerna kan bytas ut mot andra grönsaker.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Vegetarisk lasagne
Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...
Väldigt enkel och god vegetarisk lasagne. Istället för champinjoner och aubergine tog jag 500 g strimlade, frysta rotsaker. Hur enkelt och snabbt som helst - detta kommer jag helt klart att göra fler gånger.