Enkel vegetarisk lasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En väldigt enkel, nyttig och mycket god lasagne. Perfekt studentmat!

Ingredienser

  • 1 burk champinjoner
  • 1 aubergine
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk örtkryddor
  • salt
  • peppar
  • 8 - 9 lasagneplattor
  • 500 g keso
  • riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva champinjonerna och hacka auberginenen i centimeterstora bitar. Blanda ihop champinjonerna, auberginen och tomaterna i en kastrull. Koka på svag värme i 5 minuter. Rör ner örtkryddorna och smaka av med salt och peppar. Varva grönsaker med keso och lasagneplattor. Börja och avsluta med grönsakerna. Avsluta med att strö över den rivna osten. Tillaga i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Servera med sallad.
    2. Tips! Auberginen och champinjonerna kan bytas ut mot andra grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jenniharf 27 juli 2009

    Väldigt enkel och god vegetarisk lasagne. Istället för champinjoner och aubergine tog jag 500 g strimlade, frysta rotsaker. Hur enkelt och snabbt som helst - detta kommer jag helt klart att göra fler gånger.

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben