Entrecôte Achiote

Serverar: 4 portioner

Perfekt till grillsäsongen.

Ingredienser

  • 4 skivor entrecôte
  • Rapsolja till grillning
  • 1 tsk salt
  • Sås
  • 2 msk achiotepasta
  • 1 msk pressad limesaft
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 tsk maizena
  • Tillbehör
  • 2 bakpotatisar
  • 2 majskolvar
  • 2 tomater
  • 4 salladslökar
  • Instruktioner

    1. Tänd grillen så den hinner få fin glöd. Ta köttet ur kylen så det inte är kallt när det ska grillas.
    2. Tillbehör: Skär bakpotatisarna i klyftor och koka dem ca 10 min i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av. Koka majskolvarna 5 min, låt svalna och skär dem i bitar. Skiva tomaterna och ansa salladslökarna.
    3. Sås: Blanda achiotepasta, limesaft, vatten och kalvfond i en kastrull. Värm försiktigt och tillsätt cayenne och majsstärkelse utrört i lite kallt vatten. Värm såsen under vispning tills den tjocknar. Den bör helst inte koka utan bara sjuda en kort stund. Ställ åt sidan.
    4. Pensla köttet med olja och salta. Grilla ca 2 min per sida. Pensla potatis, majs, tomater och salladslök med olja och grilla dem kort så de får färg.
    5. Servera köttet med tillbehören och achiotesåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben