Entrecote i gorgonzolasås

Serverar: 4 portioner

Perfekt till fredagskvällen, smalt

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 msk margarin
  • Salt och peppar
  • 500 g entrecote
  • 1 msk margarin
  • 100 g purjolök
  • 200 g morot i fina strimlor
  • 125 g palsternacka i fina strimlor
  • 50 g gorgonzola
  • 1 dl mellanmjölk
  • Instruktioner

    Börja med röstin. Skala och riv potatisen grovt. Pressa ut det mesta av vätskan. Låt hälften av margarinet bli ljusbrunt i en stor teflonpanna. Lägg i potatisen. Packa den med en stekspade. Sänk temperaturen och lägg på ett lock. Stek röstin i 10 minuter. Vänd röstin med hjälp av en tallrik. Lägg i 1 msk margarin och stek röstin på samma sätt på andra sidan. Salta och peppra. Stek entrecoten i margarin som du vill ha den. Tillsätt purjo, morot och palsternacka. Färs grönsakerna så att de blir något mjuka. Rör ner ost och mjölk, servera köttet med röstin

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben