Entrecote i rödvinssås

Serverar: 4 portioner

Enkelt men gott.

Ingredienser

  • 4 portionsskivor entrecôte, ca 150 g styck
  • Salt
  • Peppar
  • Margarin eller olja till stekning
  • Sås
  • 3-4 schalottenlökar
  • 3 dl rödvin
  • 1 msk finhackad persilja
  • 2 tsk nypressad citronsaft
  • 75 g smör
  • Garnering
  • Finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka lökarna. Stek biffarna. Var försiktig så att de inte blir för hårt genomstekta i fall de skall hållas varma medan såsen tillreds. Salta och peppra.
    2. Lägg den hackade löken i en kastrull med smält margarin eller olja. Låt löken mjukna men inte brynas. Slå vinet på löken och låt det koka in så att 1/3 försvinner.
    3. Vispa ner den finhackade persiljan och citronsaften. Smaka av med salt och peppar. Vispa ner smöret lite i taget. Tillsätt inte allt på en gång. Smöret får inte smälta helt och bli oljigt, utan det skall bli krämigt och fluffigt.
    4. Om man önskar en mustigare sås kan man tillsätta en ½ oxbuljongtärning tillsammans med vinet.
    5. Innan servering hälls såsen över köttet och det hela garneras med finhackad persilja. En lyxigare variant är att lägga kokta kronärtskockbottnar som garnering runt köttet.
    6. Bjud potatisgratäng till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    a-lena 15 november 2008

    Vilka lökar?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben